català | español
 
Qui és i com treballa en Joan Contreras
Cursos i conferències
Consells i pautes d'actuació
El meu bloc
 
Joancontreras.com
Una mirada diferent per entendre els nens,
els adolescents i a nosaltres com a pares i educadors.
Twitter   Facebook

Consells i pautes d'actuació
       
 

Consells i pautes d'actuació

Trobant moments de calma amb els fills.

És necessari moments de tranquil.litat tant pels fills com pels pares. Tant uns com altres ho necessiten. Apaguem la tele i encenem una espelmeta. Aquí us ho explico.


Hi ha nens que els costa molt de estar una estona tranquils a casa.

És important poder crear ambients de relaxació en què, tant nens com pares, aprenguem a dedicar un temps a gairebé no fer res, simplement a “estar” i respirar una estona. Servirà als nens per aprendre a parar i també als grans per prevenir situacions d’estrés. Cada dia o cada dos o tres dies, podem agafar i fer una “reunió”.

Aquesta reunió no ha de ser massa llarga, simplement cinc o deu minuts. Posem un nivell de llum baix i una musiqueta de fons.Aprofitem una espelmeta i una llum de fons. Seiem, millor al terra, amb moqueta i alfombra o coixins.

Seiem tots (germans i pares) i diem de fer un parell de respiracions. Som conscients del cos, de que estem còmodes, de les parts del cos, estem molt relaxats (podem dir que pesen molt, que estan fluixos, els braços, les cames, els peus,…)

Després, suggerim de pensar en un moment “xulo del dia”. Després si vol algú o pot comentar, pot fer-ho. Deixem passar una mica de temps abans de començar a parlar. A continuació cadascú diu una frase del tipus “jo estic content per…..” i afegeix la raó. Ningú està obligat. També podem dir “Jo em sento………per…….”.

Aquí, segons com sigui cada nen, simplement repetirà el que sent dels grans o bé començarà a comentar coses i fets “de collita pròpia”. Deixem passar un temps entre frases, no ens atabalem per parlar. És un moment de tranquil•litat. El contingut de cada “reunió” pot variar i podem deixar-nos portar per la nostra creativitat.

Seria interessant anar fent petites variacions. Us deixo unes quantes que vosaltres mateixos podeu anar afegint: -recitar un petit poema, -explicar un petit conte, -fer tots plegats un dibuix en silenci, sense xerrar. - jugar a posar i treure sorra en una ampolla (dintre d’una caixa de sabates, p.ex.), també amb la música de fons. - Podem acabar fent una cançó divertida, amb gestos. El que és important és fer alguna cosa junts, sense pressa, curteta, on siguem conscients de la respiració, de la posició del cos i passar una bona estona.

Per saber-ne més

Llibres

  • "Qigong para niños". Dominique Ferraro, Ediciones Oniro, S.A. Barcelona, 2003


    El mejor libro de relajación para niños con visualizaciones, juegos, ejercicios, etc.

I ara potser t'interessi...

Psicòleg. Orientador i psicoterapeuta. Assessorament individual i a famílies - Psicòleg Colegiat nº 6.783
Psg. Muntanya 58, Entlo. - 08400 Granollers - Barcelona
Tel. 93 879 37 31 - info@joancontreras.com
Aviso Legal/ Política de Privacidad - Política de Cookies


Creative Commons License
L'obra de joancontreras.com està subjecta a una llicència de
Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a joancontreras.com
Programació i disseny web: Clickart